کد 001 – جدول گروه های غذایی ششگانه

کد 002 – تدابیر غذایی و سبک زندگی در غلبه صفرا

تدابير غذايي:
– تمام مشتقات جو اعم از سوپ جو، نان جو، کیک با آرد جو، آب حاصل از جوشانده ی جو خوب است. در حالت حاد در غلبه صفرا، توصیه می‌شود یک هفته شام فقط سوپ شیر و جو خورده شود. در حالت عادی خوب است دو یا سه وعده شام هفتگی از سوپ شیر و جو باشد. اگر بدن بیمار سرد است توصیه میشود مقدار کمی زنجبیل نیز به سوپ شیر و جو اصافه شود(افراط نشود).
– سویق جو به همراه همه غذاها دو الی سه قاشق مخلوط و مصرف شود. همچنین میتوان غذاهایی همچون فرنی، حلوا، نان جو و انواع کیک و بیسکویت و غیره با سویق جو درست کرد و استفاده نمود. سویق جو را میتوان در داخل یک لیوان آب یا شربت طبیعی نیز مخلوط و مصرف نمود.
– سویق جو اگر به صورت خشک مصرف شود خوب است. مقداری سوق جو داخل نعلبکی ریخته شود، سپس به شکل لیس زدن، زبان را از دهان بیرون آورده و به سویق میچسبانیم. بدینترتیب مقداری سویق به زبان می چسبد. سپس زبان را داخل دهان برده و سویق را آرام آرام می خوریم. همینطور ادامه می دهیم تا همه‌ی سویق تمام شود.
– عرق کاسنی روزی یک استکان تا یک لیوان مصرف شود. ترکیب عرق کاسنی و شیر طبیعی به نسبت مساوی یک داروی مدر(ادرارآور) خوب است که برای غلبه صفرا توصیه می‌شود. میتوان همراه عرق کاسنی، یک قاشق چایخوری تخم خرفه نیز مصرف کرد.
– آش آلو هفته ای یک یا دوبار توصیه می شود.
– آلوی سیاه در همه غذاها و خورشت‌ها ریخته و استفاده گردد.
– استفاده از چای جو. (برای درست کردن چای جو میبایست جو را آقندر تفت دهید که قهوه‌ای شود. سپس جوی بوداده و قهوه‌ای شده را همانند چای معمولی دم بگذارید)
– چای گل محمدی برای افراد صفراوی خوب است و موجب لینت مزاج است.
– خورشت سرکه طبیعی با روغن زیتون و کمی آب به همراه تلید نان جو هفته ای یک شام. کمی سرکه + مقداری بیشتر روغن زیتون + مقداری آب + نان جلو تلید شده + ادویه جات و مخلفات دیگر (مثلا میتوان کدوی سبز کبابی یا سرخ شده در روغن زیتون هم اضافه نمود)
– مصرف ماهی هفته ای یکبار خوب است. ماهی باید کبابی شود و نمک زده شود. خوب است یک شب در مخلوط آبلیمو و نمک و سیر و پیاز خوابانده شود.
– سبزی های خرفه، گشنیز بیشتر مصرف شوند. سبزی شاهی خوب نیست.
– انگور یا شیره انگور بسیار خوب است. البته امروزه شیره های بازاری عمدتا با شیره چغندر مخلوط شده اند و تقلبی هستند. اگر شیره مطمئن نباشد آنگاه ضرر می رساند و بیماری عود می کند.
– شیر اگر با خرما یا شیره خرما خورده شود خوب است. شیره خرما تقلبی نباشد.
– مویز هر روز صبح 21 عدد مصرف شود. هسته های مویز نباید مصرف شوند و باید دور ریخته شوند. بهتر است شکم در هنگام مصرف مویز خالی باشد.
– خورشت بامیه در فصل تابستان توصیه می شود. بهتر است آلوی سیاه هم ریخته شود.
– مصرف تخم خرفه روزی یک قاشق چایخوری توصیه می‌شود
– بعد از غذاها سعی شود مقداری مخلوط آب و سرکه طبیعی (نصف استکان تا یک استکان) مصرف شود.

پرهيزات:
– حجامت خوب نیست.
– از مصرف برنج و نیز بادمجان پرهیز شود. در صورت استفاده از برنج باید به همراه روغن زیتون زیاد مصرف شود.
– استفاده از شکر سفید ممنوع است. از شکر سرخ یا شکر قهوه ای مرغوب و غیر تقلبی استفاده شود. اکثر شکرهای قهوه ای موجود در بازار تقلبی هستند و از رنگ کردن شکر سفید با ملاس نیشکر فرآوری شده اند. جهت حصول اطمینان شکر قهوه ای را از این فروشگاه تهیه فرمایید.

ساير تدابير:
– استفاده از عطرهای سرد مثل عطر گل یخ توصیه می شود.
– چکانده دو قطره روغن خرفه در هر سوراخ بینی هر شب توصیه می شود.
– چکاندن آب غلیظ شده‌ی تخم خرفه دو قطره در هر سوراخ بینی. مقدار زیادی تخم خرفه کوبیده شده را با دو لیوان آب و مقداری بسیار ناچیز نمک طبیعی(یک دهم قاشق چای خوری)، آنقدر بجوشانید تا نصف استکان آب باقی بماند. اگر از آب باران تهیه شود بهتر است.
برای زنان انجام زناشویی باعث دفع صفرا از بدنشان و ایجاد تعادل می‌گردد. چرا که به حسب روایات، آب منی زن همان عصاره صفرایش است و اینگونه از بدن دفع می‌شود. البته دفع این آب از روشهای حرام آنگونه که در سبک زندگی غرب متداول شده اعم از خودارضایی و غیره موجب عوارض دیگر است.